TEDxKids@Ilissos
12/2015

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Μάρκος Ζάγκας
ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΓΚΑΣ
Ο Μάρκος είναι υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Σχολείων στους Πράκτορες του Πλανήτη. Έχει πτυχίο στα οικονομικά και μεταπτυχιακό στο περιβάλλον από το πανεπιστήμιο της Μελβούρνης. Έχει μετεκπαιδευτεί στα 'Σχολεία του Δάσους' στη Δανία, και στην Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Έχει εργαστεί εθελοντικά στην περιβαλλοντική εκπαίδευση στο WWF Ελλάδας και WWF Μαδαγασκάρης, και στον ΑΡΧΕΛΩΝ (Σύλλογο για την Προστασίας της Θαλάσσιας Χελώνας). Επαγγελματικά έχει εργαστεί, εκτός των άλλων, στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ με τον ρόλο του υπεύθυνου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Αθήνας, και στην Οργάνωση Γη ως υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Ξένια Κούρτογλου
ΞΕΝΙΑ ΚΟΥΡΤΟΓΛΟΥ
Η Ξένια Κούρτογλου ξεκίνησε την καριέρα της στον χώρο της Έρευνας Αγοράς το 1985, όντας ακόμα φοιτήτρια και μητέρα μιας κόρης 2 ετών, ενώ το 1988 ίδρυσε την Focus Bari, ηγετική εταιρεία ερευνών με πετυχημένη πορεία στην ελληνική αγορά και διεθνή αναγνώριση. Η Ξένια δραστηριοποιείται με εθελοντικό έργο εδώ και 27 χρόνια στα «κοινά» του ευρύτερου χώρου της Επικοινωνίας, των Μ.Μ.Ε και του business community. Προσφέρει ουσιαστικό έργο για την ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των νέων και των γυναικών, μέσα από τις συνεχείς έρευνες, τη συστηματική διδασκαλία στο Πάντειο και σε άλλα Πανεπιστήμια από το 1997, την υποστήριξή της σε σχετικές διοργανώσεις, και κυρίως, μέσα από το προσωπικό της παράδειγμα.
susana abigador
SUSANA NOEMI ABIGADOR
Η Susana είναι εκπρόσωπος της «Expresion Corporal» (Σωματικής Έκφρασης) στην Ελλάδα, δημιουργός του συστήματος «Danza Vital» (Χορός Αυτογνωσίας), σύμβουλος Βιωματικής Μεθοδολογίας και συγγραφέας του βιβλίου «Όταν το σώμα μιλάει» από τις Εκδόσεις Γιαλός. Για 20 χρόνια εργάστηκε στην ΑΝΙΜΑ, στον τομέα της καλλιτεχνικής επιμόρφωσης εκπαιδευτικών. Έχει συνεργαστεί με το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν στη χορογραφία της τραγωδίας "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" το 1990 και 1999 στη Επίδαυρο, με τα ελευθέρα Θέατρα της Κύπρου στην τραγωδία "Βάκχες" στο Ηρώδειο, με το Δήμο Ζωγράφου, το θέατρο Φούρνος, κ.ά.
Αγγελική Σταματακοπούλου
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Η Αγγελική εργάζεται ως δασκάλα σε δημοτικό σχολείο. Είναι συγγραφέας και αφηγήτρια, απόφοιτος του Κέντρου Μελέτης & Διάδοσης Μύθων & Παραμυθιών. Αφηγείται παραμύθια για μικρούς και μεγάλους σε φεστιβάλ αφήγησης, σε μουσικές σκηνές, νοσοκομεία και σε διάφορες εκδηλώσεις. Έχει δημιουργήσει και διαχειρίζεται το blog www.livecraftilyeverafter.gr. Είναι σύζυγος και μητέρα 2 μικρών νεραϊδών!
Άσπα Τσαμαδή
ΑΣΠΑ ΤΣΑΜΑΔΗ
Η Άσπα είναι δημιουργός του «Aspa Online» και συνιδρύτρια των «Μικροί Μεγάλοι», «Μαμά…δες, Μπαμπά…δες» και «Ψηφιακές Γειτονιές». Έχει προσκληθεί ως ομιλήτρια σε συνέδρια και εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Υπουργείου Παιδείας, του Ινστιτούτου Επικοινωνίας, της ΕΕΔΕ, του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του TEDx. Έχει δώσει συνεντεύξεις στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στο HuffPostLive της Huffington Post και σε πληθώρα περιοδικών και εφημερίδων. Κείμενά της έχουν δημοσιευτεί σε εκδόσεις εκπαιδευτικών οργανισμών, σε περιοδικά και σε δεκάδες blogs και sites. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην πρωταθλήτρια τζούντο και μέλος της εθνικής ομάδας. Είναι μαμά δύο σπουδαίων κοριτσιών!
Παναγιώτης Καστερούδης
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΣΤΕΡΟΥΔΗΣ
Ο Παναγιώτης σε 3 μήνες θα είναι 14 ετών. Του αρέσει το διάβασμα και όταν λέμε του αρέσει, εννοούμε το λατρεύει. Πηγαίνει στην Β΄ γυμνασίου και το χόμπυ του είναι να μονομαχεί ως άλλος Ντ΄Αρτανιάν. Όταν δεν διαβάζει ή ξιφασκεί, τριγυρνά στο Μοναστηράκι για να ανακαλύψει το επόμενο κόμικ ή γραμματόσημο της συλλογής του, κάνει ποδήλατο και βγαίνει με τους φίλους του. Θα μιλήσει για την εμπειρία του στην μάθηση εντός και εκτός των σχολικών ορίων.
Σπύρος Πλέσσας
ΣΠΥΡΟΣ ΠΛΕΣΣΑΣ
Ο Σπύρος είναι 10 χρονών και είναι ένας μικρός καλλιτέχνης μέσα σε έναν κόσμο ενηλίκων. Η φαντασία του είναι πηγή που δε στερεύει και γίνεται έναυσμα για πολλές και όμορφες δημιουργίες, παραστάσεις, κόμικς, παραμύθια. Το παραμύθι του «Ο Πίπης και η Μικρούπολη» βραβεύτηκε στον 14ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού και έγινε θεατρικό έργο σε σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη.
Σταύρος Μαρτίνος
ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ
Ο Σταύρος είναι περιφερειακός διευθυντής σε Ελλάδα και Κύπρο του Σχολείου Αρχιτεκτονικής για παιδιά και νέους, Arkki, το οποίο λειτουργεί από το 1993 στη Φινλανδία. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συνέχισε την ερευνητική του δραστηριότητα στις ΗΠΑ. Είναι αρχιτέκτονας και ιστορικός της αρχιτεκτονικής. Συμμετέχει σε συνέδρια και επιστημονικά εργαστήρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2014 επελέγη ως 1 από τους 100 ανεξάρτητους αξιολογητές για το Βραβείο Αρχιτεκτονικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Βαγγέλης Παπαδημητρίου
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Ο Βαγγέλης είναι 11 χρονών και πηγαίνει στην ΣΤ’ δημοτικού. Για πολλά χρόνια είχε μια μεγάλη φοβία για την θάλασσα και τα βαθειά νερά. Πριν 3 καλοκαίρια στο Καστελλόριζο, έζησε μια αναπάντεχη "γνωριμία". Συνάντησε μια χελώνα καρέτα-καρέτα, που τον βοήθησε να ξεπεράσει τους φόβους του. Η ιστορία του έγινε βιβλίο και ο ίδιος ένας μικρός ήρωας με μεγάλο θάρρος. Το βιβλίο έχει τον τίτλο Τούμπαλιν και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας